עמוד:13

מהלך העבודה : . 1 כתשו בנפרד את הזרעים במכתש בעזרת העלי , ושימו כל סוג בצלחת פטרי נפרדת . השתמשו ב 12 ? 10– זרעים של שעועית ובאותו מספר של זרעי תירס . הקפידו לנקות את המכתש ואת העלי בין כתישה של סוג מזון אחד לאחר . . 2 הפרידו את הביצה לחלמון ולחלבון . שימו כל אחד בצלחת פטרי נפרדת . . 3 כתשו את חלבון הביצה הקשה , ושימו בצלחת פטרי . . 4 הוסיפו למבחנות הממוספרות את החומרים באופן הבא : מבחנה : 1 מים עד שליש הגובה מבחנה : 2 מים עד שליש הגובה בתוספת תמיסת הגלוקוז מבחנה : 3 מים עד שליש הגובה בתוספת כפית זרעי שעועית או עדשים כתושים מבחנה : 4 מים עד שליש הגובה בתוספת כפית זרעי תירס כתושים מבחנה : 5 חלבון ביצה עד שליש הגובה מבחנה : 6 חלמון ביצה עד שליש הגובה מבחנה : 7 חלבון כתוש של ביצה קשה ( מבושלת ) עד שליש הגובה . 5 הוסיפו לכל אחת מהמבחנות 10 טיפות מתמיסת הביורט . . 6 כתבו בטבלה את מה שהתרחש בכל מבחנה . . 7 מה המסקנה שלכם ? אילו מזונות עשירים בחלבונים ? במבחנה שמכילה חלבון התמיסה נצבעת בכחול . מוסיפים 10 טיפות מתמיסת הביורט .

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר