עמוד:204

איך אופים לחם ? בבקשה , מתכון לדוגמה : מומלץ לאפות באישור ובליווי מבוגר אחראי ... חשוב מאוד : לשטוף ידיים לפני ואחרי ... וגם : להשאיר את המטבח נקי אחרי שמסיימים ... אז ... שלוש ארבע לעבודה ! מצרכים לבצק : 1 ק”ג קמח ( לבן או מלא ) 10 כפות סוכר 2 כפות שמרים יבשים 3 / 4 כוס שמן 2 1 / 4 כוסות מים חמימים כף מלח מצרכים לציפוי : 1 ביצה שומשום . 1 שמים את כל החומרים לבצק בקערה . קודם את היבשים , ומוסיפים לאט את הרטובים . . 2 לשים היטב ביד או במעבד מזון . . 3 מניחים את הקערה עם הבצק במקום חמים , מכסים במגבת עד שהבצק תופח ומכפיל את הנפח שלו ) זה קורה בזכות השמרים . ) בזמן הזה , נא לא להפריע לבצק . 4 ... משמנים תבנית אפייה ) כלומר , מורחים מרגרינה או חמאה על תחתית התבנית . ) . 5 צרים את הצורה שרוצים : לחם או לחמניות או חלות , ומניחים על תבנית האפייה המשומנת . . 6 מכסים שוב את הלחם ) או הלחמניות או החלה , ) ונותנים לבצק לתפוח עוד כחצי שעה . . 7 לפני שמכניסים לתנור : חורצים בעדינות פסים לרוחב הלחם , ומורחים את החלק העליון של הלחם בביצה טרופה . אפשר לפזר מלמעלה קצת שומשום . . 8 אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה . ו ... בתאבון ! משפטים לדרך ... כי אל אשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלהיך אלהי : באשר תמותי אמות ושם אקבר כה יעשה ה' לי וכה יסיף כי המות יפריד ביני ובינך ( רות א , פס' ( 17-16

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר